Oefentoetsen

De oefentoetsen staan op www.lms-zweefvliegopleiding.nl De eerste keer moet je je aanmelden om er gebruik van te kunnen maken. Het wordt op prijs gesteld als je bij plaatsnaam de naam van jouw zweefvliegclub invult. Je vindt op deze LMS-site alle lesstof van de EVO, de VVO en de 9 theorievakken voor het SPL. LMS betekent Learning Management System. Dit LMS systeem is gemaakt in het gratis software programma Moodle. Er wordt bijgehouden wat je al bestudeerd hebt en welke scores je op de oefentoetsen gehaald hebt. Jouw openingspagina kan er dan zo uit zien:

Wanneer je een oefentoets gedaan hebt en je hebt een score 75% of hoger gehaald, dan kleurt het vakje bij de oefentoets groen. Je kunt elke toets zo vaak doen als je wilt en het cijfer van de laatste poging wordt bijgehouden. Het programma werkt behalve op een computer ook prima op een smartphone of tablet. Je kunt daarvoor in de app-store de gratis app MOODLE downloaden. Wanneer je met een les bezig bent, dan opent het programma de volgende keer gewoon waar je de laatste keer gestopt bent. Je kunt op jouw tablet of smartphone ook gewoon de site in de browser openen dan krijg je een betere layout.  

 

Privacy. De cijfers op de toetsen die je gedaan hebt worden bijgehouden op www.LMS-zweefvliegopleiding.nl. Andere cursisten kunnen jouw scores en hoe ver je met een vak bent niet bekijken. Wanneer jij nog geen SPL gehaald hebt dan houdt de DTO op jouw progressiekaart bij hoe ver je met de praktijklessen bent. Een DTO behoort ook bij te houden hoe ver een DBO-er en een solist  met de theorie is. Jij kunt, wanneer de HoT jou daarnaar vraagt en als je dat wilt, een kopie maken van jouw cijfers op de toetsen en die naar hem sturen.

Voor elk onderdeel zoals EVO, VVO, Luchtvaartwetgeving enzovoort, meld je jezelf aan. Je kunt je ook zelf voor dat onderdeel afmelden en dan worden al de gegevens en de scores die je voor dat onderdeel behaald hebt, automatisch verwijderd. Wanneer je gedurende 12 maanden niet inlogt op de site lms-zweefvliegopleiding.nl dan worden al jouw gegevens van de site verwijderd. 

De oefentoetsen zijn gemaakt als hulpmiddel om te checken of je de stof beheerst. Er is geen garantie dat de vragen overeenkomen met de vragen die op het SPL-examen worden gesteld. Deze toetsen zijn met zorg samengesteld maar het is natuurlijk mogelijk dat er ergens een fout in staat. Mocht je een fout constateren, maak dan even een screenshot van die foute vraag en stuur die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan corrigeer ik de vraag. Mocht je verder tips of verbeteringen hebben dan hoor ik dat graag.

Succes met het bestuderen van de theorie voor het zweefvliegen.

Dirk Corporaal

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.